Kosten PCR coronatest met Reisdocument
☝Op dit moment korting - Boek Vandaag je coronatest!☝
Digitaal Corona Certificaat (DCC)

Kan ik reizen binnen de EU met het Digitaal Corona Certificaat (DCC)?

Wil je snel nog even op vakantie of ben je alvast bezig met het plannen van je zomervakantie dan moet je rekening houden met de coronamaatregelen en eisen van het land van bestemming. Lees hier alles over het Digitaal Corona Certificaat (DCC) waarmee je binnen de EU kunt reizen. 

Wat is het Digitaal Corona Certificaat (DCC)

Het Digitaal Corona Certificaat (DCC) is het Europese coronatoegangsbewijs. Alle landen van de EU hebben afgesproken dat ze dit systeem hanteren om eenduidigheid te creëren. In Nederland kun je het DCC krijgen via de CoronaCheck-app. Er zijn drie manieren om het bewijs te krijgen:

  • Herstelbewijs – Heb je corona gehad en jezelf hierop laten testen bij de GGD dan heb je vanaf 11 dagen na de positieve test tot 180 dagen naderhand recht op een herstelbewijs.
  • Vaccinatiebewijs – Vanaf 14 dagen na een volledige vaccinatie met Moderna, Pfizer of AstraZeneca of 28 dagen na een Janssenvaccin heb je recht op een vaccinatiebewijs. Dit bewijs is in principe 270 dagen geldig. Houdt er rekening mee dat sommige landen vaccinaties met het Janssen vaccin niet meer goedkeuren en dat sommige landen om een booster vragen. 
  • Negatieve testuitslag – Je kunt een negatieve testuitslag uploaden voor gebruik in het buitenland. Het is wel belangrijk om te weten dat elk land zelf bepaald of ze een negatieve test accepteren. Als ze een negatieve testuitslag accepteren is het ook nog de vraag of een PCR-test of sneltest vereist wordt en hoe lang de uitslag geldig is.

CoronaCheck-app

Om binnen de EU te kunnen reizen is het aan te raden om de CoronaCheck-app te downloaden en hier je herstelbewijs, vaccinatiebewijs of negatieve testuitslag te uploaden. Houdt er ook rekening mee dat de verschillende EU-lidstaten verschillende regels hebben en dat die ook regelmatig veranderen. Om reizen makkelijker te maken is het aan te raden om altijd up-to-date te zijn met je vaccins en boosters. 

Prijzen PCR coronatest met Reiscertificaat
☝Bespaar met hoge kortingen: Koop Vandaag je test!☝
Scroll naar top