Kosten PCR coronatest met Reisdocument
☝Op dit moment korting - Boek Vandaag je coronatest!☝

Vragen en antwoorden coronacrisis

Hoe kan ik mij aanmelden voor een test?

Je aanmelden voor een test is zeer eenvoudig. Je drukt simpelweg op de knop afspraak maken. Daarna kun je een locatie en een tijdstip uitkiezen. Zo simpel is het maken van een afspraak! Vergeet niet dat je een identificatiebewijs nodig hebt als je de test gaat afnemen. Kies je niet voor een sneltest, maar voor een test via de GGD? Ook dan is het eenvoudig om je voor de test aan te melden. Dat doe je ook eenvoudig online en is bovendien ook binnen enkele minuten gedaan. Het aanmelden van de test is dus zeer laagdrempelig.

Wanneer moet ik getest worden?

Je moet getest worden als je symptomen van het coronavirus hebt. Dan is het namelijk ontzettend belangrijk dat je het virus niet verspreid, mocht je inderdaad het virus hebben. Corona kent veel verschillende symptomen. Ben je veel aan het hoesten en aan het niezen? Ben je verkouden, heb je een loopneus of ruik en proef je niet langer goed meer? Dat kunnen allemaal symptomen van corona zijn. Bovendien zijn er nog veel meer symptomen. Heb je één symptoom van corona, dan is het al van belang dat je een test aflegt en in quarantaine gaat.

Bij welke locaties kan ik terecht?

Er zijn ontzettend veel testlocaties in Nederland waar je terecht kunt als je je wilt laten testen. Op deze manier is het nooit moeilijk om een teststraat bij jou in de buurt te vinden. Op deze website lees je al over veel van de testlocaties in de regio. Daarnaast heb je ook in andere delen van Nederland ontzettend veel teststraten. Je hebt behalve de sneltest ook teststraten van de GGD. Het is dus zeker niet moeilijk om een teststraat bij jou in de buurt te vinden. Op deze website vind je al de belangrijkste teststraten nabij jouw locatie.

Hoe werkt de test?

Je kunt met een auto de teststraat inrijden. Om de test af te nemen zal een getraind medewerker een wattenstaafje diep in je neus steken. Dat voelt niet prettig, maar het doet ook geen zeer. Na het afnemen van de test heb je binnen 15 minuten al de uitslag. Om de test te mogen afnemen, is het van belang dat je een identiteitsbewijs bij je hebt. Na het afnemen van de test, kun je weer richting huis rijden. Ben je positief? Dan zul je ook in quarantaine moeten. Bovendien moeten ook je huisgenoten in quarantaine.

De informatiefolder die je krijgt na de testafspraak

Na de testafspraak ontvang je een informatiefolder als je positief getest bent. Daarin staat precies wat je moet doen als je corona hebt. Zo staat er bijvoorbeeld ook in dat je je huisgenoten moet waarschuwen. Bovendien lees je in de informatiefolder hoe lang je in quarantaine moet blijven. Het is aan te raden om de informatiefolder uitgebreid door te nemen. Zo lees je namelijk precies wat je moet doen en voorkom je dat je de fout in gaat. Dat laatste wil je niet, omdat anderen daar de dupe van zouden kunnen worden.

Hoe krijg ik de uitslag en hoe lang duurt dit?

De uitslag kun je in veel gevallen nog krijgen terwijl je wacht. Het duurt bij de sneltest locatie namelijk slechts 15 minuten voordat de uitslag bekend is. De uitslag krijg je in de meeste gevallen dus al ter plekke. Bij de GGD duurt het langer voordat je de uitslag hebt. Dat duurt 1 tot 2 dagen. De uitslag krijg je per mail of per brief, afhankelijk van hoe je de afspraak hebt ingepland. Wil je dat je de uitslag snel krijgt? Dan is het dus aan te raden om voor een sneltest te kiezen.

Ik ben positief getest. Wat nu?

Ben je positief getest, dan is het belangrijk dat je in quarantaine gaat. Je wil namelijk absoluut geen anderen besmetten. Om diezelfde reden zullen ook je huisgenoten in quarantaine moeten. Je leest in de informatiefolder hoe lang je in quarantaine moet blijven. Waarschuw ook de mensen met wie je hiervoor contact hebt gehad. Zo kunnen zij zich ook laten testen en voorkom je dat zij het virus alsnog verspreiden. Op de website van het RIVM lees je wat je precies moet doen als je positief bent getest. Worden de klachten te heftig, bel dan een huisarts of in spoedgevallen 112.

Prijzen PCR coronatest met Reiscertificaat
☝Bespaar met hoge kortingen: Koop Vandaag je test!☝
Scroll naar top