Kosten PCR coronatest met Reisdocument
☝Op dit moment korting - Boek Vandaag je coronatest!☝
Het snottebellenbeleid aangepast: kinderen tussen de 4 en 12 jaar blijven thuis en laten zich coronatesten bij klachten

Het snottebellenbeleid aangepast: kinderen tussen de 4 en 12 jaar blijven thuis en laten zich coronatesten bij klachten in Apeldoorn

Er is een kleine tegenvaller voor alle ouders met kinderen tussen de 4 en twaalf jaar. Het OMT (outbreak management team) heeft aangegeven dat kinderen tussen de 4 en twaalf jaar moeten thuisblijven en zich moeten laten testen bij milde klachten.

Wat een domper voor ouders

Alle ouders vanuit het primair onderwijs zaten zuchtend toe te kijken toen premier Rutte aangaf dat het snottebellenbeleid zou worden aangepast. In maart 2020 werd namelijk besloten dat er een lockdown moest plaatsvinden en alle scholen dicht moesten, met alle gevolgen van dien. Het was namelijk geen makkelijke klus om thuisonderwijs te combinerenmet werk, familie en het onderhouden van het huishouden.

Thuisblijven veroorzaakt stress voor kinderen en ouders

Uit onderzoek van het UVA waarbij 3.672 ouders met kinderen tussen de 7 tot 16 jaar ondervraagd werden blijkt dat ze psychische klachten ervaarden van de scholensluitingen. Zo waren er meer relatieproblemen in het gezin en ervaarden ze depressie, angst en stress. Dus was het een hele opluchting toen de scholen weer opengingen in juni

Zal het dan niet weer stressvol zijn om alle kinderen weer thuis te houden bij de zoveelste snottebel? Kinderen tussen de vier en twaalf jaar moeten namelijk weer thuisblijven bij milde klachten en zich laten testen met een coronatest. Dat is nu gelijk aan het beleid voor kinderen die op de middelbare school zitten; het zogezegde snottebellenbeleid van het OMT
(outbreak management team).

Kinderen dienen zich te testen bij een ziek huisgenoot

Een andere belangrijke wijziging is dat kinderen nu ook moeten thuisblijven als een familielid of huisgenoot ziek is of in contact is geweest met een positief getest persoon. Een coronatest in Apeldoorn wordt dan vaak ook verlangd van de kinderen.

Prijzen PCR sneltest met Non-COVID verklaring
☝Klik hierboven voor hoge kortingen, Boek Vandaag je pcr-test!☝

Uitzondering voor kinderen met allergie

Wel is er een uitzondering gemaakt voor kinderen die al bekend staan met chronische luchtwegklachten en hooikoorts. Die mogen namelijk ook met klachten op school blijven mits ze geen koorts of benauwdheidsklachten ervaren. Ook is er een uitzondering gemaakt op kinderen tot 4 jaar. Die mogen met milde klachten gewoon naar de dagopvang of gastouderopvang gaan. Het kind mag dan weer naar de basisschool of kinderdagopvang als zeker is dat ze minstens een dag (24 uur) klachtenvrij zijn bevonden.

Een voordeel is wel dat als ze zich een keer hebben laten testen en ze na een week nog last hebben van dezelfde milde klachten, dat ze dan ondanks die klachten dan weer naar school mogen. Dat is dan toch weer een kleine opluchting voor de ouders in deze rare tijden.

Prijzen PCR coronatest met Reiscertificaat
☝Bespaar met hoge kortingen: Koop Vandaag je test!☝
Scroll naar top