Kosten PCR coronatest met Reisdocument
☝Op dit moment korting - Boek Vandaag je coronatest!☝
Commerciële corona test in Apeldoorn

Commerciële corona test in Apeldoorn

Één ding dat zeker is, de coronapandemie zorgt ook voor veel business. Mensen met een opportunistische inslag zagen het daglicht en startten een commerciële corona test teststraat in Apeldoorn. De commerciële teststraten komen als paddenstoelen uit de grond. Daar waar de GGD strenge eisen stelt voor toegang tot een coronatest biedt een commerciële teststraat al gauw een test aan voor een financiële vergoeding.

COVID vrij verklaring nodig?

Bij een commerciële coronatest straat worden vaak meerdere dingen aangeboden en weinig eisen gesteld. Verdere vragen worden dan niet gesteld. Heb je een covid-vrij verklaring nodig ? Of wil je op reis en moet je daarvoor een corona test hebben gedaan? Een reden is niet nodig zolang je wel wat centen in de portemonnee hebt zitten. De GGD geeft zelf geen corona vrij verklaringen af. Prijzen voor een commerciële test zijn rond de 70 euro per test afname en resultaten zijn dezelfde dag vaal al beschikbaar.

COVID vrij verklaring nodig?

Zijn commerciële teststraten wel betrouwbaar?

Vele organisaties willen ook zelf hun medewerkers kunnen testen op corona. Stel er zijn collega’s positief getest op corona. Dan wil je het zekere voor het onzekere stellen en liever alle collega’s, die direct en indirect contact hebben gehad, testen. Bij de GGD kunnen alleen collega’s getest worden die direct contact hebben gehad met een persoon dat positief is getest op corona. Zo verlies je niet jouw werknemers aan enkele dagen quarantaine en met een commerciële test weet men snel de uitslag en kunnen werknemers gelijk weer aan de slag.

Vaak wordt er gebruik gemaakt van sneltesten en geen PCR

Niet alle commerciële coronatest straten maken gebruik van een PCR test. Een van de allures voor het betalen van een test ten op zich te van de gratis corona test bij de GGD is de tijd. Bij de GGD kan de testuitslag wel 48 uur duren voordat deze binnen is. Bij een antigeentest is de uitslag al dezelfde dag bekend. Nadeel van een sneltest is dat niet alle sneltesten even betrouwbaar zijn qua uitslag. Het komt regelmatig voor dat er een vals negatief is. Hierdoor ontstaat het risico dat een geteste burger geen coronamaatregelen in acht neemt. Deze is toch negatief en kan geen corona verspreiden, word er dan gedacht.

Eisen voor een betrouwbare commerciële coronatest straat.

Voor sommige situaties is het gebruik van een sneltest niet betrouwbaar. En daarom dienen er aan een aantal eisen worden voldaan.

Prijzen PCR sneltest met Non-COVID verklaring
☝Klik hierboven voor hoge kortingen, Boek Vandaag je pcr-test!☝

Er dient een bedrijfsarts betrokken te zijn bij de test. Sommige situaties wordt een PCR test geprefereerd om een vals negatief zoveel mogelijk uit te sluiten. Een bedrijfsarts kan deze situatie het beste inschatten.

Hierbij geld ook dat bepaalde risicogroepen een PCR test dienen te krijgen, of na de uitslag van een negatief antigeentest alsnog een PCR test te doen. Bij een positieve uitslag op corona met een antigeentest wordt geen PCR hertest verlangd.

Er dient gebruik te worden gemaakt van goedgekeurde sneltesten.

De testaanbieder moet jouw positieve corona test uitslag aan de GGD in Apeldoorn melden

De werkgever mag jou niet dwingen om een test af te nemen.

Welke sneltesten zijn dan betrouwbaar? 

Sneltesten dienen ook gevalideerd te worden door het RIVM en de GGD. Een aantal sneltesten waar gebruik van wordt gemaakt in een commerciele sneltest straat die goedgekeurd zijn:  

  1. Panbio COVID-19 Ag Rapid Test  
  1. Standard F-Covid 19 Ag FIA  
  1. Sofia SARS Antigen FIA  
  1. BD Veritor COVID Test  
  1. SARS-Cov-2 Rapid Antigen Test 
Prijzen PCR coronatest met Reiscertificaat
☝Bespaar met hoge kortingen: Koop Vandaag je test!☝
Scroll naar top